Az oldal megtekintéséhez JavaScript szükséges!
mentesfinomsagok.hu
Telefon: +36-30-570-8408
E-mail: rendeles{kukac}mentesfinomsagok.hu
Szeretnénk egy régi receptel kedveskedni látogatóinknak, amíg a Javascriptet nem engedélyezik az oldalunkon.
Az eredeti dobostorta recept:
1 db. 22 cm átmérőjű tortához kell 6 db piskótalap. Receptje: 6 tojássárgáját jól kikeverünk 3 lat (5 dkg) porcukorral, 6 db tojásfehérjét felverünk habnak, jó keményre, 3 lat (5 dkg) porcukorral, utána összekeverjük a kikevert sárgáját, 6 lat (10 dkg) liszttel és 2 lat (3 és fél dkg) olvasztott vajjal. Egy tortához szükséges krém összeállítása: 4 db egész tojás, 12 lat porcukor (20 dkg) 14 lat (23 és fél dkg) teavaj, 2 lat szilárd kakaómassza (3 és fél dkg), 1 lat vanílliás cukor (1,7 dkg) 2 lat kakaóvaj (3 és fél dkg), 1 tábla csokoládé (20 dkg). A fenti 4 tojást, 12 lat porcukrot gázon felverünk és ha meleg, addig keverjük a gázról levéve, amíg ki nem hűl. 14 lat vajat jól kikeverünk, 1 lat vanílliás cukrot teszünk bele, 2 lat olvasztott kakaóval és 2 lat olvasztott kakaóvajjal összekeverjük, a 12 lat felmelegített puha állapotában levő táblacsokoládét is. Ezután a hideg tojásos masszával összeöntjük és jó átkeverés után 5 lapot összetöltünk, a hatodikat áthúzzuk dobos cukorral és 20 részre vágjuk.
Forrás: wikipedia / https://hu.wikipedia.org/wiki/Dobostorta
gluténmentes laktózmentes paleo diabetikus cukormentes tejmentes glutén cukor egészséges sütemény eritrit tejcukor rendeles kukac mentesfinomsagok.hu
mentesfinomsagok.hu Telefon: +36-30-570-8408 E-mail: edit{kukac}reformcukrasz.hu |